skip to Main Content
Cursus? Onthouden Helpt!

Cursus? Onthouden helpt!

Onlangs mocht ik mij melden bij de Pionier in Utrecht. Het was de eerste dag van de cursus Modelling Business Processes, van Le Blanc Academy. Die maakt deel uit van het programma BCS (British Computer Society) International Practitioner Diploma in Business Analysis.

Voor mij een mooi begin van een internationaal erkende certificering. Hoewel de cursus op de eerste dag van de Ramadan begon, had ik er veel zin in. Ik mocht namelijk de komende twee dagen alles leren over het modelleren, analyseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Dat maakte alles goed.

Maar lastig was het wel, toen ik voor het eerst het cursuslokaal, met de geur van vers gezette koffie, binnen kwam. En het werd alleen maar moeilijker toen ik oog in oog kwam met de naar mij smachtende brownies. Dit zouden twee lange dagen worden …. Niets van dat bleek echter waar: door de interessante materie vergat ik zelfs even dat ik de hele dag niets kon eten en drinken.

Aan het einde van de eerste dag hadden we alles geleerd over de belangrijke factoren die bedrijfsprocessen beïnvloeden, zoals de menselijke prestaties en procesmetingen. Op de tweede dag sloot ik de cursus af met een examen. En twee weken later kreeg ik te horen dat ik was geslaagd!

Eén ding is zeker: mijn menselijke prestaties worden, in tegenstelling tot wat onderzoeken zeggen, niet beïnvloed door me te onthouden van eten en drinken!

Back To Top
X