skip to Main Content
Verslaafd Aan Podcasts

Verslaafd aan Podcasts

Ik ben verslaafd, verslaafd aan Podcasts. Ik reis veel en werd een beetje moe van lachende DJ’s en de vele reclame op de radio. Na wat zoeken kwam ik terecht bij Podcasts waarbij ik zelf kan kiezen naar welk onderwerp ik kan luisteren tijdens het reizen.

Iedereen met een iPhone heeft de App standaard op zijn telefoon, maar ook Android liefhebbers kunnen Apps installeren die Podcasts afspelen. Het zijn een soort audio newsfeeds.

Een voorbeeld van een van mijn meeste beluisterde Podcasts is TED, een organisatie die sprekers de kans geeft om hun ideeën te verspreiden. Hier komen inspirerende verhalen langs, van technologie tot psychologie, van astrologie tot biologie. Een praatje is nooit langer dan 15 minuten. Een van de leuke praatjes vond ik het interview met Linus Torvalds (de maker van onder andere Linux), die verteld hoe zijn werkruimte eruit ziet. Hij doet er alles aan om geluiden te dempen en de muren zijn dezelfde kleur groen als in een psychiatrische inrichting omdat is bewezen dat deze kleur het minste afleiding geeft. Ik had niet verwacht dat deze man zo geobsedeerd zou zijn door afleidingen.

Een andere Podcast die ik interessant vind is Mastering Business Analysis die wordt gemaakt door Dave Saboe. Hij heeft goede interviews met de experts in mijn vakgebied. Alle aspecten die interessant zijn voor een Business Analist komen langs.
Ik denk dat als je start met luisteren naar Podcast je er ook achter komt hoeveel mensen gepassioneerd bezig zijn met het vertellen over hun vakgebied.

Hierdoor kan je, terwijl je in de auto of de trein zit, werken aan je vakkennis of… aan je verslaving.

Back To Top
X