skip to Main Content
Agile En Businessanalist Boekpresentatie

Agile en businessanalist boekpresentatie

Agile werken is niet meer weg te denken bij veel organisaties in Nederland. Maar wat betekent dit voor de rol van de businessanalist? Is er nog wel plek voor de businessanalist in een Agile omgeving en zo ja, waar dan? In het nieuwe boek ‘Agile and Business Analysis’ leggen Debra Paul en Lynda Girvan ons uit dat de meerwaarde van een businessanalist in een agile omgeving juist groter is dan ooit. Debra Paul, managing director van AssistKD, de Britse opleidingspartner van de Le Blanc Academy, kwam naar Nederland voor de lancering van haar boek voor een veertigtal geïnteresseerde genodigden.

Tijdens een presentatie vertelt Debra Paul dat er een goede reden waarom we lang op het boek hebben gewacht: er is nog maar erg weinig literatuur te vinden over de combinatie ‘Agile’ en ‘businessanalyse’. In dat opzicht is dit boek direct een standaardwerk geworden voor businessanalisten en andere geïnteresseerden.

Business analyse in een Agile omgeving kan volgens de auteurs op verschillende plekken en niveaus plaatsvinden binnen een organisatie, variërend van inzet van een businessanalist op enterprise-niveau, tot aan deelname in agile-werkende teams. In alle gevallen is het volgens Debra Paul aan de businessanalist om de organisatie continu uit te dagen antwoord te geven op de vraag: “Welk probleem willen we hiermee oplossen?”. Focussen, maar ook verbinding maken en behouden tussen business en IT.

Nadat een drietal genodigden gelukkige winnaars werden van een door de auteurs ondertekende editie van het boek, vond er nog een afsluitende borrel plaats in het café van hotel de Klepperman in Hoevelaken. Daar had iedereen de gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met elkaar en nog wat prangende vragen te stellen aan Debra. Goede vragen stellen… we blijven natuurlijk businessanalisten, toch?

Back To Top
X