skip to Main Content
Aanwezig Op Het Landelijk Architectuur Congres

Aanwezig op het Landelijk Architectuur Congres

Op donderdag 17 november begint in Den Bosch weer het Landelijk Architectuur Congres, dé jaarlijkse ontmoetingsplek voor architecten in de digitale wereld. Op de eerste dag leidt Paul Oude Luttighuis van Le Blanc Advies een bijzondere track, waarin zes Nederlandse architectuur­toppers in de slag gaan met elkaar, en het publiek, over de toekomst van de body of knowledge van architecten.

Jarenlang is er geïnvesteerd in raamwerken die het ingewikkelde werkterrein van architecten in een handzaam overzicht proberen te vatten. Zij spelen een centrale rol in hun vak. De laatste jaren lijkt de waardering van zulke raamwerken te slinken. Passen zij eigenlijk nog wel bij de het tempo van huidige ontwikkelingen? Zijn ze niet te zwaar of bureaucratisch? Moeten we het er nog wel over hebben? Toch wordt er nog volop gewerkt aan de doorontwikkeling en versprei­ding van bekende architectuuraanpakken. Maar waarom dan nog? Waarvoor?

Marlies van Steenber­gen (DYA), Mieke Mahakena (TOGAF), Guido Bayens (Novius-aanpak), Marc Lankhorst (Archi­Mate), Roel Wagter (GEA) en Frank Langeveld (Scaled Agile Framework) zullen in elke ronde de interactie ontsteken met korte pitches en daarna met de deelnemers in de slag gaan, steeds op een andere manier. De interactie wordt opgestookt door BuzzMaster.

Dag 1, track 1, plenaire zaal.

 

Tot dan!

Back To Top
X