BCS International Advanced Diploma in Business Analysis

Wil jij je verder ontwikkelen als business analist? En dat aantoonbaar kunnen maken? Bij de Le Blanc Academy heb je de mogelijkheid om twee internationaal erkende diploma’s in business analyse te behalen. De eerste is het BCS International Diploma in Business Analysis en de tweede is het BCS International Advanced Diploma in Business Analysis (deze pagina). Samen vormen zij het complete ontwikkeltraject voor business analisten.

BCS-international-advanced-diploma-in-business-analysis

Opleidingstraject – BCS International Advanced Diploma in Business Analysis

Om het BCS International Advanced Diploma in Business Analysis in ontvangst te mogen nemen, zijn er verschillende eisen waaraan je moet voldoen. Zo moet je over het BCS International Diploma in Business Analysis beschikken, minimaal 5 jaar ervaring hebben in Business Analysis en een bijdrage hebben geleverd aan de bredere BA-gemeenschap bijvoorbeeld door middel van initiatieven intern in een organisatie of door betrokkenheid bij externe BA-groepen.

Daarnaast doorloop je een compleet opleidingstraject. Het traject bestaat uit meerdere modules (cursussen), die ook los te volgen zijn. Nadat je alle certificaten hebt behaald, volgt de voorbereiding op het mondeling examen en het mondeling examen zelf.

Business skills

Alle cursussen zijn geaccrediteerd door de British Computer Society (BCS) en in sommige gevallen de International Institute of Business Analysis (IIBA).

bcs-international-advanced-diploma-in-business-analysis

Assessment

Om het BCS International Advanced Diploma in Business Analysis te behalen, sluit je het programma af met het assessment. Tijdens het assessment laat je zien dat je de ervaring hebt om op advanced-niveau te werken in het vakgebied van Business Analyse. De ervaring die je in jouw schriftelijke inzending uiteenzet, moet gelijk staan aan minimaal vijf jaar werken op het gebied van bedrijfsanalyse op een hoger niveau, zoals gedefinieerd in het Skills Framework for the Information Age (SFIA).

Je geeft in het assessment voorbeelden van je toepassing van bedrijfsanalyse met behulp van de fasen van het Business Analysis Process Model. Ook moet je kunnen aantonen hoe je hebt bijgedragen aan de bredere BA-gemeenschap, bijvoorbeeld door interne initiatieven binnen je organisatie of door betrokkenheid bij externe BA-groepen.

Meer weten over het diploma?

Neem direct contact met ons op via het contactformulier hieronder.

  * Verplicht in te vullen velden.

  welcome, enjoy your coffee

  Waarom Le Blanc Academy:

  • Persoonlijk advies
  • Gemiddeld gewaardeerd met een 8+
  • Gecertificeerde docenten uit de praktijk
  • Officieel gecertificeerde cursussen

  Mogen we meedenken met jou over jouw koers?

  Wil jij sparren over jouw koers? Meer weten over een specifieke cursus of een diploma? Of heb je een andere vraag of opmerking? Neem dan direct contact op!

  Marieke
  Marieke de Vries